Přibývají fajnOVe podněty dětí i dospělých o budoucí Ostravě

23/5 2016

Zábavní park, metro, více sportovišť, zeleně i čistší vzduch… To jsou jen některé z podnětů, kterými přispěli žáci základních škol v jedenácti městských obvodech v diskuzi o budoucí Ostravě se starosty obvodů a zpracovateli nového strategického plánu města. FajnOVA příprava plánu oslovuje děti i dospělé, kteří budou mít další příležitost zapojit se do tvorby plánu při Muzejní noci 11. června na ostravské nové radnici.

Přibývají fajnOVe podněty dětí i dospělých o budoucí Ostravě

„Souběžně se sbíráním podnětů a představ od obyvatel města dokončujeme analytickou fázi strategie. Ve spolupráci s odborníky a osobnostmi jsme také položili základní stavební kameny nové vize Ostravy. Mám radost, že se nedržíme při zemi a máme ambiciózní sny a představy, jaké si Ostrava zaslouží a jaké potřebuje,“ popsal pokrok v přípravě plánu primátor města Tomáš Macura s narážkou na odvážné vize, že cesta z Ostravy do Prahy v roce 2030 potrvá méně než hodinu, nebo že město hostí události celosvětového významu.

Možností zapojit se do tvorby plánu je hned několik. FajnOVy tým putuje po různých místech a akcích v Ostravě, na nichž je možné vyplnit pocitovou mapu města a vypsat svou vlastní představu o jeho budoucnosti. Magistrát chystá také online pocitovou mapu a elektronický formulář, do něhož bude možné přidat konkrétní podnět nebo projekt. Obojí bude k dispozici na www.fajnova.cz, kde je také souhrnný přehled, co dalšího se chystá a jak probíhá příprava strategie.