Senioři bojovali v pěti sportovních disciplínách

20/5 2016

Už podvanácté se v Porubě konaly Sportovní hry seniorů, které opět přinesly spoustu vynikajících výkonů. Nejlepší z řad porubských sportovců i letos pojedou na Mezinárodní hry seniorů, které se uskuteční v Košicích.

Senioři bojovali v pěti sportovních disciplínách

Senioři se utkali například v tenise. Foto: Martin Otipka

Tenis, stolní tenis, šipky, bowling a plavání. To je seznam disciplín, ve kterých senioři bojovali o vítězství v patnáctých Sportovních hrách seniorů. Letos se celkově zúčastnilo devětaosmdesát závodníků starších šedesáti let a někteří z nich soutěžili ve všech pěti disciplínách. Nejstarší účastnicí byla třiaosmdesátiletá Silvia Spěváčková, která stejně jako v minulých letech ovládla soutěž stolních tenistek.

„Kolikrát jsem vyhrála, to už ani nepočítám,“ smála se nejstarší účastnice, která si svůj věk nepřipouští. „Možná jsem nejstarší, ale když hraji, tak se za stolem cítím mladá. Stolní tenis miluji a hraji ho spoustu let. Teď chci uspět i na mezinárodních hrách, kde bývá mou největší konkurentkou jedna Maďarka. Doufám, že ji letos porazím,“ dodala Silvia Spěváčková.

Jen o čtyři roky mladší byl nejstarší účastník tenisového turnaje Jaroslav Horáb. „Na vítězství už to sice není, ale účastním se pravidelně. Až do loňska jsem chodil pravidelně hrát čtyřhru do Vratimova, teď už hraji jen občas. Ale baví mě to a aspoň se udržuji v kondici,“ uvedl devětasedmdesátiletý senior.

Ocenění nejlepším předali starosta Petr Mihálik a olympionička Adolfina Tačová. „Smekám před všemi, kteří se zúčastnili, a samozřejmě gratuluji těm nejlepším. Je skvělé, jak jsou dnešní senioři aktivní a jejich vitalitu jim občas závidím,“ poznamenal starosta.

Nejlepší sportovci budou Porubu reprezentovat na Mezinárodních hrách seniorů, které se uskuteční začátkem června v Košicích.