Bruslařský svět opět míří do Poruby

13/6 2016

Nejlepší světoví in-line bruslaři se 18. června představí ve Světovém poháru na Hlavní třídě. Součástí programu bude i Večerní in-line party pro širokou veřejnost, která se uskuteční o den dříve, a závody pro děti, hobby a registrované bruslaře.

Bruslařský svět opět míří do Poruby

Elitní bruslaři se po roce sjedou do Poruby. Foto: Jiří Birke

Hlavní třída se už poosmé stane dějištěm Světového poháru v in-line bruslení. V sobotu 18. června se na start trati dlouhé 33,5 km postaví bruslaři z Nového Zélandu, Venezuely, Mexika, Kolumbie, Argentiny nebo Indie. Do Ostravy, v které se jede letos předposlední závod World In-line Cupu, se světová elita přesune z francouzského Dijonu.

„V loňském roce závod ovládli Peter Michael z Nového Zélandu a Francouzka Juliette Pouydebat. Český reprezentant Ondřej Suchý obsadil v závodě čtvrté místo a Kateřina Novotná skončila na třetím místě. I letos očekáváme souboj českého národního týmu se zbytkem světa,“ uvedl šéf pořadatelského týmu Martin Plecitý.

Kromě elitního závodu přichystali organizátoři i program pro veřejnost. Ti nejmenší můžou závodit na odstrkovadlech, pro hobby jezdce a licencované jezdce jsou připravené oddělené závody na tratích o délce 1, 3 a 10 km. „Mistrovský závod na 33,5 km, který startuje v sobotu 18. června ve 14 hodin, má charakter open a mohou se ho zúčastnit i zdatní bruslaři bez licence,“ sdělil Martin Plecitý.

Další informace na www.lifeinline.cz.

Program zde