Informační centrum nabízí wi-fi zdarma

8/6 2016

Zdarma se mohou lidé připojit k internetu v Informačním centru na Hlavní třídě 583/105, kde společnost OVANET nově zprovoznila bezplatné wi-fi. Ale to není zdaleka jediné místo v Porubě, kde lidé mohou využít wi-fi free zony.

Informační centrum nabízí wi-fi zdarma

Zprovoznění OVANET Free Zone v Informačním centru Poruba je pokračováním projektu, který v Porubě odstartoval už před několika roky. Prvním krokem bylo připojení zdarma v budově porubského úřadu, postupně byla wi-fi pokryta i další místa.

„Zavedením bezdrátového internetu do prostor informačního centra chceme vyjít vstříc lidem, kteří se nutně potřebují připojit k internetu a nemají ve svém telefonu datové služby. Věříme, že lidé budou této služby využívat a přijdou se podívat i do krásných prostor infocentra,“ uvedl starosta Petr Mihálik.

Bezdrátové připojení je k dispozici lidem i na dalších frekventovaných místech. A to především na místech, kde lidé čekají na autobusy a tramvaje. Jde o Alšovo náměstí, vozovnu, smyčku tramvají na Vřesinské ulici či zastávku u Duhy. Vedle toho OVANET Free Zone funguje i na Havlíčkově náměstí a náměstí Družby.

„Jsou to frekventované lokality, kde je o připojení velký zájem. Například na zastávkách, které jsou signálem pokryty, si lidé mohou surfováním po internetu krátit čas při čekání na svůj spoj,“ dodal starosta.