Senioři přivezli z Košic zlato, stříbro i bronz

10/6 2016

Osm medailí ze sportovního klání v Košicích přivezl tento týden domů tým porubských seniorů. V patnáctém ročníku mezinárodních her pro seniory se naši sportovci utkali s družstvy Slováků a Maďarů v pěti sportovních disciplínách.

Senioři přivezli z Košic zlato, stříbro i bronz

V šipkách získali porubští senioři zlato. Foto: ÚMOb Poruba

Senioři se v Košicích utkali v tenise, plavání, stolním tenise, šipkách a bowlingu. „Pobyt na Slovensku byl vynikající a atmosféra přátelská. Všichni jsme svým kolegům fandili, aby podali co nejlepší výkony,“ sdělil Ladislav Mokrý, který pro Porubu vybojoval první místo v šipkách. „A i když se mi tentokrát nedařilo jako obvykle, měl jsem štěstí a své soupeře jsem porazil,“ doplnil.

Porubské družstvo na hrách získalo dvě zlaté, čtyři stříbrné a dvě bronzové medaile. Po dni plném sportu se sešli všichni sportovci na slavnostním vyhlášení výsledků spojeném s kulturním programem, který měl u seniorů velký úspěch.

Mezinárodní sportovní hry pro seniory se poprvé konaly v roce 2002 v Košicích. V průběhu let se jich pravidelně účastnili senioři z České republiky, Slovenské republiky a Maďarska, do některých ročníků se zapojily i seniorské týmy z Chorvatska a Polska. Příští rok budou senioři soutěžit v Porubě.