Setkání tří světů bourá bariéry

3/6 2016

Čtyřiadvacet tříčlenných družstev složených ze seniora, žáka druhé třídy a hendikepovaného se 3. června utkalo v areálu domu s pečovatelskou službou na ulici Ivana Sekaniny v deseti vědomostních, dovednostních a sportovních disciplínách.

Setkání tří světů bourá bariéry

Jednou ze soutěžních disciplín bylo skládání obrazců na kostkách. Foto: ÚMOb Poruba

Sestavit slova z předložených slabik, polapit míček, složit puzzle, zapamatovat si během chvilky co nejvíce předmětů, přebrat barevná vajíčka, shodit míčkem plechovky, zodpovědět kvízové otázky... to byly disciplíny devátého ročníku Senior-junior-hendikepiády. A všichni soutěžící je zvládli na jedničku. První místo nakonec vybojovali žák Josef Fanc, seniorka Růžena Tichá a klient Střediska pracovní rehabilitace Pavel Harcula.

„Soutěže se účastním od začátku a každý rok se na ni těším. Pokaždé si vyzkoušíme něco nového,“ uvedla Růžena Tichá. „Letos bylo pro mě nejtěžší shazování plechovek míčkem, nejjednodušší přebírání barevných vajíček,“ doplnila. S tím souhlasil i její týmový hráč ze Základní školy na Porubské ulici Josef Fanc. „Nejvíce bodů jsme nasbírali při třídění vajíček podle barev. Těžší bylo zapamatovat si předměty a pak je všechny sepsat. Ale nakonec jsme je uhádli všechny. Měli jsme výborné družstvo,“ řekl osmiletý Pepík.

Devátý ročník Senior-junior-hendikepiády pořádala školní družina při Základní škole, Porubská 832, společně s Centrem sociálních služeb Poruba pod záštitou městského obvodu Poruba.