Světový pohár ve znamení německých bruslařů

20/6 2016

Němečtí bruslaři Katharina Rumpus a Felix Rijhnen triumfovali v předposledním závodu World Inline Cup, který se jel 18. června na Hlavní třídě v Porubě.

Světový pohár ve znamení německých bruslařů

Na start závodu Světového poháru se postavili závodníci z 15 zemí světa. Foto: Jiří Birke

Na start hlavního závodu se postavilo přes sto profesionálních bruslařů z patnácti zemí světa. Kategorii mužů ovládli týmoví kolegové Němec Felix Rijhen a Novozélanďan Peter Michael, kteří do cíle dojeli ruku v ruce před třetím Francouzem Eltonem de Souza. Zlato si z Poruby nakonec odvezl Felix Rijhnen. „Jsem velmi šťastný, že jsem v závodu Světového poháru dosáhl na první místo. Městská trať pro mě byla výzvou a rychlý povrch mi vyhovoval,“ řekl Felix Rijhnen, který je v současnosti i prvním v celkovém pořadí Světového poháru. Nejlepší z Čechů byli Ondřej Suchý na osmém a Michal Prokop na jedenáctém místě.

Ženský závod ovládla Němka Katharina Rumpus. Na stupně vítězů se postavila i Češka Kateřina Novotná, která dojela druhá. Pro bronzovou medaili si do cíle dospurtovala Nicole Begg z Nového Zélandu. „Počasí i trať byly perfektní. A podařilo se mi dosáhnout cílů, se kterými jsem do Ostravy přijela – chtěla jsem vyhrát a zároveň si tím pojistit vedení Světového poháru. Obojí se mi povedlo, takže jsem velmi spokojená,“ uvedla šťastná vítězka.