V Porubě vyroste druhé workoutové hřiště

13/6 2016

Už v průběhu prázdnin dostanou milovníci workoutového cvičení další hřiště. Vyroste na osmém obvodu na místě nevyužívaného betonového plácku.

V Porubě vyroste druhé workoutové hřiště

Vizualizace workoutového hřiště.

Před necelým rokem otevřela Poruba na pátém obvodě první workoutové hřiště, které vzniklo na popud milovníků tohoto druhu venkovního cvičení. Pravidelně ho využívají desítky lidí. V průběhu prázdnin dostanou zájemci o tento druh posilování k dispozici druhé hřiště, které vyroste na osmém stavebním obvodu.

„Potvrdilo se nám, že workout je opravdu oblíbený a hřiště na pátém obvodu bývá plné od rána do večera. Čím dál více lidem vadí uzavřené prostory posiloven, a proto raději volí možnost cvičit venku. Právě takovéto projekty, které může využívat široká veřejnost, chceme podporovat, a proto jsme se rozhodli pro výstavbu dalšího hřiště. Jeho výstavba není extrémně nákladná a ukázalo se, že v Porubě jsou stovky lidí, kteří právě tento druh sportu vyhledávají,“ uvedl místostarosta Petr Zábojník.

Nové hřiště vyroste ve dvorní části u domů na ulici Ludvíka Podéšte a bude obsahovat více posilovacích prvků než stávající workout na pátém obvodu. „Využijeme starou betonovou plochu a v průběhu července by mělo být hřiště hotovo. Jde zatím o první etapu. Pokud bude i nové hřiště využíváno stejně jako to stávající, chtěli bychom ho v budoucnu ještě rozšířit na vedlejší betonovou plochu,“ dodal Petr Zábojník. Náklady na výstavbu hřiště jsou necelých 400 tisíc korun bez DPH. Výstavba workoutového hřiště je spolufinancována z rozpočtu Statutárního města Ostrava.

Street workout je stále populárnější druh venkovního posilování, při kterém se využívá především vlastní váhy. Základem je tedy cvičení na nejrůznějších hrazdách, žebřinách či bradlech, na kterých se dá rychle nabrat slušná fyzická kondice.

logo Ostravy