Zelená Porubě: Až do konce června můžete přihlašovat své návrhy

2/6 2016

Až do konce června mohou Porubané odevzdávat své návrhy na zlepšení veřejného prostoru v rámci projektu Zelená Porubě. Veškeré podklady najdou na webových stránkách www.zelenaporube.cz, na kterých jsou připraveny formuláře, návod na vyplnění i další potřebné informace.

Zelená Porubě: Až do konce června můžete přihlašovat své návrhy

Materiály jsou k dispozici také v Centrech volného času na ulicích Vietnamská a Otakara Jeremiáše, na vrátnici porubského úřadu nebo v informačním centru na Hlavní třídě. 

„Svůj návrh může přihlásit každý obyvatel Poruby starší 15 let. Stačí vyplnit jednoduchý formulář, přiložit k němu podpisy patnácti lidí, kteří návrh podporují, fotografii místa a mapku se zakreslením, kde se má návrh realizovat,“ uvedla koordinátorka projektu Zuzana Kotyzová, která lidem v případě zájmu s vyplněním pomůže.

„Zájemci mohou zavolat nebo poslat informaci na e-mail a domluvit si schůzku. Absolvovali jsme už několik setkání s lidmi a věřím, že do konce měsíce se nám sejde řada návrhů a lidé budou mít z čeho vybírat,“ dodala koordinátorka. O tom, které návrhy nakonec radnice zrealizuje, rozhodnou Porubané na podzim ve veřejném hlasování.

Zelená Porubě je projekt participativního rozpočtu. Jeho podstatou je zapojit veřejnost do rozhodování o využití části rozpočtu obvodu, přičemž pro pilotní ročník byla vyčleněna částka jeden milionu korun.

Kontakt na koordinátorku projektu
tel. č. 725 079 919
e-mail zelenaporube@moporuba.cz