Pohyb dříve narozené baví

11/7 2016

Kurz Nordic walkingu a kondiční lekce zaměřené na protažení a zpevnění svalů i proti bolestem páteře mohli před prázdninami absolvovat porubští senioři. Kurzy pro zlepšení jejich fyzické kondice připravil městský obvod Poruba.

Pohyb dříve narozené baví

Cvičení pro seniory se konalo v areálu Centra volného času na Vietnamské ulici. Foto: ÚMOb Poruba

Oba kurzy vedly zkušené lektorky, které seniory například učily správnou techniku severské chůze s holemi nebo jak správně cvičit na posilovacích strojích.

„Do kurzu jsem chodila i se svými sestrami. Moc se mi líbilo, jak se nám paní cvičitelka věnovala. Předcvičovala nám na strojích, ukazovala jak správně dýchat, jak uvést tělo do pohody,“ uvedla Anastázie Adamčíková s tím, že by se ráda zúčastnila i dalších obdobných lekcí. Zdravému pohybu se věnuje i Miluše Bergrová, která absolvovala kurz Nordic walkingu. „Chůzi s holemi jsem provozovala už před kurzem, ale až v něm jsem se naučila správnou techniku a teď už vím, jak na to. V kurzu jsem poznala nové lidi i nová místa a už se těším na další,“ sdělila.

Další kurz Nordic walkingu se bude konat v září a pro jeho účastníky je připraveno pět lekcí pod vedením zkušené instruktorky.