Začala Křížovkářská liga pro seniory

28/7 2016

Luštění mají v oblibě lidé různého věku. Lidé starší 60 let mají od 28. července navíc možnost poměřit své znalosti se svými vrstevníky, a to v soutěži Křížovkářská liga, na jejíž účastníky čeká deset křížovek s tajenkami. Zájemci se mohou přihlásit v porubském informačním centru na Hlavní třídě.

Začala Křížovkářská liga pro seniory

Do Křížovkářské ligy se mohou zapojit lidé starší 60 let zdarma. „Jde nám nejen o zábavu a využití volného času, ale také o zvýšení zájmu seniorů o dění kolem sebe,“ říká autor soutěže Ivan Sekanina a doplňuje: „Především ale chceme, aby se lidé měli na co těšit, aby věděli, že na ně každý týden čeká nová křížovka.“ Soutěž je určena také pro obyvatele domovů pro seniory a domů s pečovatelskou službou. Právě tam znamenají křížovky vítaný podnět a novou volnočasovou aktivitu.  

Podmínkou účasti je vyplnění registračního formuláře. Ten lidé získají na registračních místech vždy ve čtvrtek, kdy mohou obdržet i křížovku. Postupně jich bude celkem deset. Při převzetí první křížovky se hráč také zaregistruje a získá arch pro záznam tajenek, který bude slosovatelný. Křížovky je možné dostat i zpětně. Výherci se mohu těšit na dárkové balíčky a upomínkové předměty.

V Porubě je registračním místem křížovkářské soutěže Informační centrum Poruba na Hlavní třídě č. 583/105. Zájemci zde mohou registrační formulář vyplnit a vyzvednout si křížovku každý čtvrtek od 8:00 do 12:00 a od 12:30 do16:00 hodin. Soutěž se koná od 28. července do konce září 2016.

Hlavním partnerem Křížovkářské ligy je Moravskoslezský kraj. Dalšími partnery jsou Marlenka International s.r.o., Deník a Spolek Počteníčko.