Hlavní třída žije akcemi i v létě

4/8 2016

In-line bruslení, folklorní festival, cyklistický závod nebo netradiční expozice Sdílko. To jsou akce, které si lidé mohou v srpnu užít na Hlavní třídě.

Hlavní třída žije akcemi i v létě

Milovníci in-line bruslení si mohou 13. a 14. srpna vyzkoušet svou zdatnost a vytrvalost ve dvanáctihodinovém a čtyřiadvacetihodinovém maratonu. Závod je určen jednotlivcům nebo dvou, tří a šestičlenným týmům. Družstva mohou být mužská, ženská i smíšená. K dvanáctihodinovce se mohou přihlásit závodníci od 12 let, k čtyřiadvacetihodinovému závodu bruslaři od 16 let. Start je stanoven na 13. srpna na 12:00 hodin. Informace k závodu, přihlášení i propozice na www.lifeinline.cz.

Folklorní soubory z různých koutů světa se sjedou do Ostravy třetí srpnový týden. Mezinárodní festival Folklor bez hranic bude hostit jeden den i Poruba. Letos se tanečníci a hudebníci návštěvníkům představí ve čtvrtek 18. srpna. Průvod souborů vyjde v 16:00 hodin z Alšova náměstí, odkud zamíří na prostranství u kruhového objezdu na Hlavní třídě, kde zazpívají a zatančí soubory z Indonésie, Sicílie, Slovenska, Polska i z České republiky. Více na www.folklorbezhranic.cz.

Další akce pro fanoušky jízdy na in-line bruslích se koná na Hlavní třídě v předvečer cyklistického Memoriálu Jana Veselého. Po celé délce porubského bulváru se mohou lidé projíždět 19. srpna od 19:00 do 22:00 hodin. I tentokrát bude v provozu školička pro začínající bruslaře, a pro ty, kteří nemají vlastní vybavení, bude připravena i půjčovna.

Cyklistům bude Hlavní třída patřit 20. srpna, kdy se tady koná 13. ročník Memoriálu Jana Veselého, který se pojede pod hlavičkou České nadace sportovní reprezentace. Závodit se bude v kategoriích od nejmladších žáků a žákyň až po zkušené jezdce kategorie Elite a U 23, kteří musí zdolat 40 okruhů, tedy celkem100 km na silničním okruhu. Nebudou chybět ani kategorie open pro veřejnost. Bližší informace na www.memorialjv.cz.

A na 24. srpna je připraveno zahájení netradiční pop-up expozice s názvem Sdílko. Akce na měsíc promění centrum Hlavní třídy v živý obchod, výstavu a kancelář v jednom. Formou interaktivní expozice se zde v několika prosklených modulech představí přes čtyřicet lokálních prodejců, výrobců nebo designérů, kteří nabízejí zajímavý a nevšední produkt nebo službu. Více na www.sdilkoporuba.cz.

Informace o jednotlivých akcích budou zveřejňovány na webu městského obvodu i na profilu www.facebook.com/moporuba.