Poruba má druhé workoutové hřiště

1/8 2016

Milovníci workoutového cvičení mohou v Porubě využít druhé hřiště určené pro tento druh posilování. Vyrostlo ve dvoře na ulici Ludvíka Podéště na místě nevyužívaného betonového plácku. Slavnostně otevřeno bylo v sobotu 30. července.

Poruba má druhé workoutové hřiště

Mladí ostravští sportovci veřejnosti předvedli, jak správně cvičit na workoutovém hřišti. Foto: Martin Otipka

Nové hřiště obsahuje více posilovacích prvků než první workout, který už rok využívají zájemci na ulici Alžírská. „Využili jsme starou dlouhodobě nevyužívanou betonovou plochu a nové hřiště má za sebou zatím první etapu výstavby. V průběhu příštího roku bychom ho chtěli ještě rozšířit,“ uvedl místostarosta Petr Zábojník. Náklady na výstavbu hřiště dosáhly 370 tisíc korun bez DPH. Výstavba workoutového hřiště je spolufinancována z rozpočtu statutárního města Ostrava.

Hřiště otevřeli starosta Petr Mihálik, místostarosta Petr Zábojník a zástupce společnosti Workout Club, která hřiště postavila. Mladí ostravští sportovci, kteří patří k české špičce, pak ukázali všem přítomným, jak workout vypadá v praxi, a věnovali se i zájemcům z řad veřejnosti, kteří si chtěli posilování vyzkoušet.

logo Ostravy