Wichterlovu gymnáziu už je šedesát

26/8 2016

Wichterlovo gymnázium při příležitosti 60. výročí svého otevření připravilo netradiční oslavy. První zářijový den od 9:30 do 14:00 hodin přesunou laboratoře i učebny na prostranství ke kruhovému objezdu na Hlavní třídě. Žáci základních škol i všichni příchozí si budou moci vyzkoušet, co zábavného mohou přinést klasické předměty jako fyzika, biologie, ale třeba i cizí jazyky.

Wichterlovu gymnáziu už je šedesát

Wichterlovo gymnázium dnes. Foto: ÚMOb Poruba

„Chceme nabídnout zábavný program dětem, které jsou začátkem školního roku smutné, že prázdniny už skončily. A protože se nám líbí, že je věda v posledních letech dětem nabízena formou pokusů, her nebo hlavolamů, připravili jsme pro ně něco podobného,“ uvedl ředitel Wichterlova gymnázia Jan Netolička. Všichni návštěvníci oslav se tak mohou těšit na chemické nebo fyzikální pokusy, zábavné focení s iPady, práci s mikroskopem napojeným na PC a projektor nebo na práci s příručním tiskařským lisem. A kdo bude chtít, vyzkouší si i práci televizního reportéra. Dopolední program zpestří svým vystoupením kapela FiHa, jejíž frontman je absolventem Wichterlova gymnázia.

Oslavy školy budou pokračovat i v sobotu 3. září. V 13:30 hodin vyjde z Hlavní třídy průvod k budově gymnázia, kde bude připraven pro absolventy i bývalé zaměstnance den otevřených dveří. A na večer je přichystán večírkem pro absolventy a bývalé pedagogy v prostorách Auly VŠB-TUO. Více informací na www.wigym.cz.

Oslavy Wichterlova gymnázia
1. 9. 2016  9:30 – 14:00

Škola na Hlavní třídě – stánky se zábavnými aktivitami pro děti i dospělé

3. 9. 2016 13:30

pochod z Hlavní třídy k Wichterlovu gymnáziu

3. 9. 2016 14:00 – 16:00 Den otevřených dveří
3. 9. 2016 19:00 – 24:00 Společenský večer pro absolventy a bývalé pedagogy v aule VŠB-TUO