Pohár získali osmáci a deváťáci "z Hrdliček"

3/10 2016

Na dvě stovky žáků osmých a devátých tříd z dvanácti porubských základních škol se zúčastnilo koncem září prvního ročníku branně-historické soutěže Wolfram 2016 na Libavé. Nejlépe si vedla družstva ze základní školy Aleše Hrdličky.

Pohár získali osmáci a deváťáci "z Hrdliček"

Předávání poháru nejlepším družstvům. Foto: ÚMOb Poruba

Starosta městského obvodu Poruba Petr Mihálik a místostarosta Petr Zábojník dnes dětem předali pohár a diplom za vítězství. „Obdivuji váš výkon, byly to náročné disciplíny. Myslím, že pohár pro vás bude nejlepší motivací k přípravě na další ročník,“ řekl žákům starosta. Předání se zúčastnil i plukovník Jaroslav Hrabec, ředitel Krajského vojenského ředitelství Ostrava Armády České republiky.

Čtyřčlenná smíšená družstva musela ve vojenském újezdu prokázat nejen fyzickou zdatnost třeba v silovém trojboji (sedy lehy, kliky a dřepy), ale také dobře cílit při střelbě ze vzduchovky a hodu granátem, poradit si se zdravovědou i vědomostním testem o paravýsadku Wolfram. Kromě soutěžních disciplín armáda a městská policie dětem připravily několik atrakcí v podobě pohybu v protichemickém obleku a s ochrannou maskou nebo s brýlemi, které navozují pocit opilosti.

Soutěž Wolfram 2016 pořádaly Krajské vojenské velitelství Ostrava Armády České republiky, městský obvod Poruba a Jednota Ostrava 1 Československé obce legionářské.