Hokejový tým osobností odehraje v sobotu charitativní zápas

1/11 2016

Na porubském zimním stadionu se v sobotu od 16 hodin ve sportovně-zábavné show utkají známé osobnosti, tvořící tým HC Olymp Praha, s hokejisty HC MK Klemens. Výtěžek exhibice věnují pacientům dětské hematoonkologické kliniky porubské fakultní nemocnice. Vstupné je symbolických padesát korun.

Hokejový tým osobností odehraje v sobotu charitativní zápas

Na loňském zápase se vybralo 110 tisíc korun. Foto: archiv HC MK Klemens

Olymp v úterý potvrdil soupisku. Zahraje v sestavě Dejdar, Fořtík, Čermák, Beran M., Vacek, Tuháček st., Knor, Topolánek, Pražský, Zapletal, Kavečka, Černošek M., Plýhal a Branda. Účast Horsta Siegla je stále s otazníkem, ale jasné  už je, že moderátorkou zápasu bude Kateřina Hrachovcová, že vystoupí i krasobruslařky Olympu Praha, Markéta Konvičková zazpívá duet s Martinem Dejdarem a že se přednesu státní hymny na začátku utkání ujme komik Miloš Knor.

Exhibičně-charitativní hokejový zápas se odehraje letos potřetí.

„Nejde až tak o hokej jako spíš o show – hraje se, a najednou se to ,zvrtne‘ – soupeři začnou vymýšlet taškařice a bavit lidi. Kvůli tomu s sebou vozí i známé komentátory, krasobruslaře, stepařky nebo profesionální kaskadéry,“ vysvětlil organizátor Roman Fučík. Sám je za HC MK Klemens, dvojnásobného vítěze amatérské hokejové ligy, jejím účastníkem.

Vstupenky jsou v předprodeji v pokladně porubské RT Torax Areny, ve Foru Nová Karolina nebo v Blanch Cafe ve Francouzské ulici. 

Tým HC Olymp vznikl díky televiznímu seriálu Poslední sezona, kde titulní roli hokejisty Jana Krolla ztvárnil herec Martin Dejdar. Tomu lední hokej natolik přirostl k srdci, že se rozhodl nerozpustit tým s posledním natáčecím dnem, ale naopak ho přivést k ještě větší slávě. Vznikl tým HC Olymp Praha, který vyjíždí na česká kluziště k exhibičním zápasům proti týmům měst, obcí a dalších institucí a svá utkání nabízí jako humornou a sportovně-společenskou show. Obvykle zápasy mívají i charitativní účel. „Naším cílem totiž je, abychom spojili příjemné s užitečným,“ tvrdí členové týmu.