Poruba bude mít opět i kino

10/11 2016

Na zasedání zastupitelstva městského obvodu Poruba, které se uskutečnilo 9. listopadu, vystoupila i jednatelka DK Poklad Darina Daňková, která zastupitelům představila současný stav rekonstrukce kulturního domu a zároveň nastínila jeho budoucí fungování.

Poruba bude mít opět i kino

Rekonstrukce DK Poklad by měla skončit za rok. Foto: archiv DK Poklad

Jednatelka potvrdila termín dokončení rekonstrukce na listopad příštího roku, přičemž provoz DK Poklad by měl být zahájen na jaře roku 2018. Pro Porubany byla zajímavá informace, že součástí kulturního domu bude i minikino. „Je to novinka a jsem ráda, že se nám ji podařilo prosadit. Nepůjde o artové, ale tradiční mainstreamové a premiérové kino. To je věc, která v Porubě schází, a věřím, že ji lidé ocení,“ uvedla na zastupitelstvu Darina Daňková.

Zmínila se i o letním kinu, které je už spoustu let mimo provoz. „Existuje projekt rekonstrukce na více než sto milionů korun. A ta částka je v současné době nereálná. Ale rádi bychom letní kino v nějakém režimu provozovali. Myslím si, že stačí vyměnit lavičky, vyčistit terén a může fungovat. Porubané ukázali, že mají o letní kino zájem a v amfiteátru by se vedle promítání mohly konat i další akce,“ dodala jednatelka DK Poklad.

V nejbližší době budou aktualizovány i stránky www.dkpoklad.cz, na kterých lidé najdou podrobnosti a fotografie z rekonstrukce a mohou tam posílat i své zážitky, které v kulturním domě prožili.