Krytý bazén je po rekonstrukci opět v provozu

5/12 2016

Bezmála pět měsíců trvající rekonstrukce krytého bazénu v Porubě skončila. Některé změny zaznamenají návštěvníci na první pohled: prostor kolem pokladen se změnil v recepci a přibyla odpočinková zóna. Fény jsou v odděleném prostoru, kde je i hrací koutek.

Krytý bazén je po rekonstrukci opět v provozu

Návrh třetí etapy modernizace venkovního areálu bazénu. Foto: repro Sareza

Největší změna se ale během oprav udála v zázemí bazénu: byla kompletně vyměněna vzduchotechnika. Ta byla ještě původní od roku 1985, kdy se bazén otevřel. „V posledních letech byly stále častější poruchy a odstávky, opravy byly finančně a technicky stále náročnější. Nové vzduchotechnické jednotky s rekuperací či klimatizací by měly přinést až čtyřicetiprocentní úsporu nákladů za teplo,“ uvedla mluvčí společnosti Sareza, která bazén provozuje, Hana Ryšánková.

Zároveň uvedla, že se od září pracuje na druhé etapě modernizace venkovního krytého bazénu. Venkovní 25metrový bazén bude rozdělen na dva nerezové: jeden o velikosti 2 x 16 metrů bude v provozu jen v létě. Bude obsahovat vodní atrakce, jako jsou protiproud, vzduchová lehátka a lavice, masážní lavice apod. Druhý bude mít rozměry 7 x 12 metrů a bude v provozu celoročně. V zimě se bude teplota vody pohybovat mezi 30 a 35 °C, v létě 26 °C. Vplavat do něj bude možné zakrytým vodním tunelem. Pobyt ve vodě budou zpříjemňovat stěnové masážní trysky nebo masážní lavice.

Upraveny a rozšířeny budou venkovní terasy, dětem jistě udělají radost nové atrakce v podobě stříkacího kraba, hada, nových stříkacích trysek, vodních clon a pump. Přibydou zde také lehátka a lavičky.

Zpracován už je i projekt třetí etapy modernizace venkovního areálu (viz reprofoto).