Leden. Je čas žádat o dotace

2/1 2017

Účelové dotace poskytuje městský obvod Poruba ze svého rozpočtu spolkům, humanitárním organizacím a jiným fyzickým nebo právnickým osobám.

Leden. Je čas žádat o dotace

Ilustrační foto: archiv ÚMOb Poruba

Žádost o dotaci na daný kalendářní rok je žadatel povinen podat ve lhůtě od 1. do 20. ledna 2017. Žádosti o dotaci z programu Ostatní lze podat od 1. ledna do 30. listopadu 2017. V kalendářním roce lze podat žádosti maximálně na tři projekty.

„Dotaci mohou získat spolky, humanitární organizace a jiné právnické nebo fyzické osoby, které pracují s mládeží, v tělovýchově a sportu, sociálních službách, ve zdravotnictví, v oblasti podpory rodin, požární ochrany, kultury, vzdělávání a vědy, protidrogových aktivit, prevence kriminality a ochrany životního prostředí,“ uvedl starosta Petr Mihálik.

Peníze budou přiděleny na aktivity, které se konají na území městského obvodu. „Rádi podpoříme všechny, kteří pomáhají lidem a rozšiřují nabídku činností pro občany Poruby,“ dodal starosta.

Finanční prostředky uděluje městský obvod podle Zásad pro poskytování účelových dotací z rozpočtu statutárního města Ostravy – městského obvodu Poruba schválených Zastupitelstvem městského obvodu Poruba. K dispozici jsou na stránkách poruba.ostrava.cz v sekci Občan, Účelové dotace a granty.

DOTAČNÍ OBLASTIKONTAKT
tělovýchova, sport, kultura, vzdělávání a volný čas J. Karchňaková, tel. č. 599 480 593
sociální a zdravotní péče J. Dolinková, tel. č. 599 481 555
ochrana životního prostředí M. Švigostová, tel. č. 599 480 620
ostatní  J. Karchňaková, tel. č. 599 480 593