Zástupci města a dopravního podniku diskutovali s odpůrci tramvaje

17/2 2017

Jednání porubského zastupitelstva, které se uskutečnilo 16. února v sále Domova Slunečnice, se zúčastnili i primátor Ostravy Tomáš Macura, náměstek primátora Břetislav Riger, radní Lukáš Semerák a náměstek Dopravního podniku Ostrava Martin Chovanec. Lidem poskytli veškeré informace o plánované tramvajové trati na sedmý a osmý obvod.

Zástupci města a dopravního podniku diskutovali s odpůrci tramvaje

Zástupci města Ostravy a dopravního podniku několik hodin odpovídali na dotazy odpůrců tramvaje. Foto: Jana Janošcová

Jednání zastupitelstva Poruby předcházel pracovní seminář pro zastupitele Poruby a Pustkovce, na kterém zástupci města a dopravního podniku poskytli veškeré informace o plánované tramvajové trati na sedmý a osmý obvod. Stejné informace pak byli připraveni předat i veřejnosti na zasedání zastupitelstva. Toho se zúčastnilo několik desítek odpůrců tramvajové trati, kteří několik hodin kladli zástupcům města a dopravního podniku otázky k tramvajím.

Primátor i další představitelé města několikrát zopakovali, že o tom, zda tramvaj bude nebo ne, zatím není rozhodnuto. Město si zadalo vytvoření dokumentace pro územní rozhodnutí, která má teprve určit, zda je výstavba trati reálná. Dokumentace bude hotova na podzim a zástupci města slíbili, že poté opět vystoupí před veřejností a seznámí ji s výsledky.