Zelená Porubě: schody na Skupy jsou hotové, další práce začnou na jaře

1/2 2017

Vyhlášením vítězů první ročník projektu Zelená Porubě nekončí. Některé návrhy budou hotovy už na jaře, další vyžadují více času.

Zelená Porubě: schody na Skupy jsou hotové, další práce začnou na jaře

Schody na ulici J. Skupy. Foto: ÚMOb Poruba

Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek. Tímto heslem se řídí i projekt Zelená Porubě. Vítězné návrhy se budou realizovat letos, některé práce ale začaly už loni. Například na druhém místě se v hlasování Porubanů umístil návrh na zřízení chodníku a úpravu schodiště v ulici Josefa Skupy. Protože to počasí dovolilo, byly schody opraveny už v závěru uplynulého roku.

„Nechtěli jsme na nic čekat. Schodiště už je kompletně hotové, opravili jsme k tomu i to vedlejší. Chodník však postavíme až na jaře – u něho je třeba získat územní souhlas se stavbou a ten není možné tak rychle vyřídit,“ uvedl místostarosta Dalibor Malík.

Přípravné práce pokračují i u ostatních návrhů. Některých se Porubané dočkají už na jaře. „U nápadů, u kterých není nutná projektová dokumentace a další povolení, začnou práce hned, jak to počasí dovolí. Na jaře bychom Porubanům chtěli předat například pítko na Hlavní třídě, piknikové místo na pátém obvodu a discgolfové hřiště u bývalého stadionu TJ VOKD. Hotový bude samozřejmě i chodník na ulici Josefa Skupy,“ prozradila místostarostka Zuzana Bajgarová. Zbývající realizace potřebují více času, protože vyžadují vytvoření projektu a nejrůznější povolení. I na nich se však pracuje tak, aby byly hotovy do konce letošního roku.

Zatímco úspěšné návrhy se budou postupně objevovat v ulicích, městský obvod připravuje druhý ročník projektu Zelená Porubě. Zásady, podle kterých se bude postupovat, budou v únoru schvalovat zastupitelé.