Školní hřiště se opět otevřou všem

31/3 2017

Porubské mateřské školy mají vesměs nová venkovní hřiště a děti si mohou užívat moderních prolézaček, houpaček a dalších herních prvků. A hrát si na ně mohou chodit nejenom děti, které do školek chodí. Stejně jako každý rok, i letos bude část zahrad otevřena veřejnosti.

Školní hřiště se opět otevřou všem

Ilustrační foto: Jiří Birke

„Porubské školky mají krásné zahrady a byla by škoda, kdyby je nemohly využívat i děti, které do školek nechodí. Proto se snažíme otevřít pro veřejnost maximální počet hřišť. Letos jich bude šest a každoročně je budeme střídat,“ uvedl místostarosta Petr Zábojník.

Během dubna se otevřou zahrady mateřských škol v ulicích Dětská, Sokolovská, Ukrajinská, O. Jeremiáše, V. Makovského a na náměstí B. Němcové. Otevřena ale budou i sportoviště u škol. Všichni zájemci si tak mohou přijít zasportovat do areálů v ulicích Porubská, K. Pokorného, Ukrajinská, A. Hrdličky a Komenského. „Víme, že lidé sportovní areály u škol rádi navštěvují. Je to pro ně dostupná možnost zaběhat si či zahrát si nějaký míčový sport. A byla by škoda, kdyby tato hřiště byla po skončení vyučování nepřístupná,“ dodal Petr Zábojník. Po zimní pauze se otevře i skatepark ve Lvovské ulici, který patří k nejmodernějším v kraji.

 

Veřejná dětská hřiště jsou zpravidla otevřena od dubna do října, a to ve všední dny odpoledne, o víkendech, svátcích a v době prázdnin celodenně s polední přestávkou. Přesnou otevírací dobu si stanovují jednotlivé mateřské školy podle místních a provozních podmínek.