Den Země oslavíme na Hlavní třídě

13/4 2017

Popatnácté letos na Hlavní třídě oslavíme Den Země. Bude se konat 25. dubna.

Den Země oslavíme na Hlavní třídě

Letošním tématem je Zdravá příroda = zdravý člověk. „Rádi bychom, aby se prostřednictvím projektů spolupracujících subjektů mohli návštěvníci zamyslet nad životním stylem člověka ve vztahu k přírodě kolem nás,“ uvedla za organizátory Zuzana Čerkovská z porubského Střediska přírodovědců Střediska volného času Korunka.

Mnozí spolurealizátoři téma zajímavě zakomponovali do svých programů: návštěvníci se mohou těšit na workshopy Bylinkové kouzlení (ukázky přírodní kosmetiky), „Sežratelné“ divoké byliny a výroba bylinkového mýdla, Badatelna aneb Zdraví ze zahrady (netradiční druhy zeleniny a ovoce, biologický boj se škůdci apod.) nebo Geopozoruhodnosti regionu.

Na oslavách Dne Země si budete moci vyrobit ptačí budku a krmítka, chybět nebude zábavná meteorologie, ukázky sokolníků a psích sportů, zábavné chemické pokusy, měření hluku apod. Zájemci mají šanci nechat si označit kolo syntetickou DNA. Ostravské školy účast spojují s prezentací své činnosti a popularizací přírodovědných oborů. V „hlavním stanu“ se bude mj. konat Kabaret vědy a techniky VŠB-TU Ostrava či vystoupení dětského pěveckého sboru Porubský slavíček. „Prezentovat se zde bude i kampaň Zdravě po Ostravě. V jejím závěru je plánována cyklojízda do centra Ostravy,“ upozornila Zuzana Čerkovská.