Fotbalový turnaj podpoří léčbu Denise

12/4 2017

Na hřišti základní školy v ulici J. Šoupala v Ostravě-Porubě odehraje v sobotu 15. dubna deset fotbalových týmů charitativní turnaj ve prospěch Denise Knebla.

Fotbalový turnaj podpoří léčbu Denise

Denisovi Kneblovi byla ve čtyřech letech diagnostikována progresivní svalová dystrofie. Toto vrozené onemocnění postihlo chlapce natolik, že v současné době, v necelých 15 letech, není schopen samostatně chodit, postavit se na nohy nebo je zvednout. Svitla mu však naděje díky léčbě kmenovými buňkami. Potřebná částka na provedení odběru kostní dřeně, kultivaci buněk a následnou sérii šesti aplikací na filipínské klinice regenerativní medicíny činí 87 tisíc dolarů (podle aktuálního kurzu asi 2,19 milionu korun).

„Víme, že je současná léčba pro rodinu velmi nákladná, a proto jsme se jí rozhodli finančně pomoci. V sobotu 15. dubna uspořádáme na hřišti Základní školy J. Šoupala v Ostravě-Porubě charitativní akci s názvem Fotbalový turnaj pro Deniska,“ prozradil porubský místostarosta Petr Zábojník. Iniciátorem a hlavním pořadatelem této akce jsou FC Baník Ostrava a Chacharova pizza.

Své fotbalové nadání představí fanouškům deset týmů, které své startovné ve výši 2000 korun věnují na Denisovu léčbu. „Bude to první ročník charitativního turnaje, který bychom rádi pořádali každý rok – vždy pro jiného potřebného. Letošní turnaj odehrají hráči mladších přípravek ročníku 2009,“ přiblížil šéftrenér přípravek FC Baník Ostrava Zdeněk Grygar. „Celý výtěžek ze startovného bude věnován Deniskovi, stejně jako výtěžek tomboly. A samozřejmě FC Baník Ostrava také přispěje,“ upřesnil.

Více informací najdete na stránkách http://denisek-knebl.webnode.cz/. Dárci mohou přispět i na transparentní účet 2200923116/2010, var. symbol:1922.


Které týmy v turnaji nastoupí?
FC Baník Ostrava
FK SK Polanka
MFK Karviná
SK Lhotka
Ostrava-Jih
FK Slávia Opava
TJ Slovan Ostrava
FK Baník Albrechtice
Fotbal Studénka
TJ Sokol Dolní Lhota