Pohoda. Na podzim vznikla, už má desítky členů

5/4 2017

Na třicet členů už má nová zájmová organizace 13 – turisté Pohoda při městské organizaci Svazu důchodců ČR v Porubě. Jak název napovídá, jejich společným zájmem je turistika.

Pohoda. Na podzim vznikla, už má desítky členů

Snímek z archivu ZO 13 turisté - Pohoda.

„První schůzka nové organizace se uskutečnila koncem října za účasti čtyř zájemců o turistiku, následná schůzka měla stejnou účast. Byli jsme trochu zklamaní. Z přítomných členů byl ustanoven prozatimní výbor,“ popsal začátky ZO Pohoda její vedoucí Jaroslav Gřeš. „Výbor si dal za úkol získat další nové členy. V současné době jich máme téměř třicet a jsme spokojení.“

Scházejí se každou středu v zasedací místnosti svazu důchodců v ulici M. Majerové, kdy společně naplánují nejbližší vycházky. Podle Jaroslava Gřeše se na ně vydávají podle zpracovaného programu. Na výlety dlouhé kolem deseti kilometrů vyrážejí ve čtvrtky. Míří obvykle do okolí Ostravy nebo do Beskyd. Do konce února jich podnikli sedmnáct. Protože se stali dobrou partou, společně chodí i do divadla, na výstavy nebo cvičit, měli turnaj v bowlingu i oslavu MDŽ. V nejbližších týdnech se chystají na tvarůžky, na opékání špekáčků nebo na házení šipkami.

Při městské seniorské organizaci působí ještě skupiny ZO 05 turisté a ZO 09 turisté.