Příměstské tábory nabízejí dobrodružství, sportovní hry i zajímavosti Ostravy a okolí

21/4 2017

Letní prázdniny jsou sice až za několik týdnů, ale už teď můžete děti přihlásit na příměstský tábor. Organizuje je například městský obvod Poruba, TJ Sokol Poruba, Dům dětí a mládeže nebo Středisko přírodovědců, sportovní kempy chystá organizace Swanky.

Příměstské tábory nabízejí dobrodružství, sportovní hry i zajímavosti Ostravy a okolí

Dva týdenní turnusy příměstského tábora městského obvodu nabízejí zábavu, hry, výlety i exkurze za zvířaty. První turnus se koná od 17. do 21. července, druhý turnus bude od 21. do 25. srpna 2017. „Tábor jsme nazvali Prázdniny v pohodě a jeho účastníci si vyzkoušejí minigolf, navštíví s námi útulek v Třebovicích, kde se například dozvědí, jak se zachovat při nalezení opuštěného psa či kočky, podívají se do Záchranné stanice v Bartošovicích nebo se pobaví v lasergame aréně,“ uvedl vedoucí odboru školství, prevence kriminality a bezpečnosti Milan Gregor. Uzávěrka přihlášek je 31. května, více na tel. č. 599 480 592, 720 735 354 nebo na e-mailu msoviarova@moporuba.cz.

Dva turnusy příměstského tábora pořádá také TJ Sokol Poruba. „Děti od šesti do patnácti let seznámíme s nejrůznějšími sporty, nebudou chybět ani hry a soutěže. Máme pro ně připravený i den se známými YouTubery nebo Noc na Sokole,“ řekl starosta Sokola Boris Blažej s tím, že přihlášky se přijímají do 20. června. Více na tel. č. 739 707 333 nebo na e-mailu info@sokolporuba.cz.

Sdružení Swanky organizuje kempy, ve kterých se děti mohou naučit jezdit na in-line bruslích a skateboardu. Pro ty, kteří se zajímají o vědu a techniku, je připraven Hi-Tech kemp. Bližší informace na stránkách www.swankyprazdniny.cz nebo na e-mailu info@swanky.cz

Příměstský tábor pro děti od 7 let připravilo i Středisko přírodovědců. „ S dětmi se podíváme do animačního QQ studia Ostrava, do továrny Marlenka ve Frýdku-Místku, navštívíme železniční muzeum, veterinární kliniku nebo Tyflocentrum,“ prozradila Zuzana Čerkovská ze Střediska přírodovědců a doplnila, že rodiče mohou děti přihlásit i na pobytové tábory v Beskydech. Více na stránkách www.svc-korunka.cz nebo na tel č. 599 527 321, 731 617 815.  

Příměstské i pobytové tábory přichystal také Dům dětí a mládeže. Ty ve městě jsou zaměřeny na sport, kynologii či na tvoření. Více na www.ddmporuba.cz.