Projekt ostravské knihovny pokračuje

19/4 2017

Máte v paměti vtipné hlášky svých učitelů nebo spolužáků? Rádi (nebo neradi) vzpomínáte na školu a své učitele? Odpovědi na tyto otázky zajímají ostravské knihovníky, kteří i v letošním roce pokračují v projektu Paměť Ostravy.

Projekt ostravské knihovny pokračuje

V roce 2014 začali v Knihovně města Ostravy zachycovat vzpomínky čtenářů v projektu Paměť Ostravy. Knihovna v projektu pokračuje, tentokrát by však ráda zachytila vzpomínky lidí na školní léta. „Vzpomínky na školu a paní učitelku patří k těm nejsilnějším a provázejí nás celým životem. A v roce 2017 se chceme s lidmi podělit o zážitky ze školních lavic, byly-li ostravské. Samozřejmě přivítáme i vyprávění pedagožek a pedagogů,“ říká Jarmila Burešová z Knihovny města Ostravy.

Do projektu se může kdokoli, kdo má chuť. Informace lidé získají v každé pobočce Knihovny města Ostravy, kde také mohou odevzdat psanou podobu vzpomínek.

V loňském roce vyšla kniha Paměť Ostravy 2014-2016. Knihovna města Ostravy ji nabízí ve všech pobočkách a pracovištích. Některé články a fotografie jsou rovněž umístěny na webu města Ostravy http://ostrava750.cz/.