Velikonoční jarmark odstartuje zdobení stromu

5/4 2017

Týden se bude v Porubě na Alšově náměstí konat Velikonoční jarmark, který začne 10. dubna zdobením velikonočního stromu. To se uskuteční od 14 do 18 hodin a své kraslice, které ozdobí velikonoční vrbu na středovém pásu Hlavní třídy, může přinést opravdu kdokoli.

Velikonoční jarmark odstartuje zdobení stromu

Do výroby kraslic se zapojily mnohé mateřské a základní školy v obvodu. Již několik dnů své výtvory nosí Porubané také do informačního centra na Hlavní třídě. Skořápkovník či kraslicovník, jak se velikonočnímu stromu říká, ozdobí Porubané poprvé. „Chtěli bychom založit novou tradici a věřím, že nám lidé pomůžou a strom obsypou kraslicemi. Je to nádherný symbol Velikonoc a budeme rádi, když se lidé zapojí,“ uvedl starosta Petr Mihálik.

Součástí jarmarku budou i velikonoční trhy. Ve stáncích, které budou otevřeny od 9 do 18 hodin, si zájemci budou moci koupit rukodělné výrobky, velikonoční perníčky, jarní a velikonoční dekorace nebo koláče.

Na Bílou sobotu a Hod boží velikonoční akci obohatí od 10 do 17 hodin program – děti potěší zvířecí minifarma s morčátky a králíčky a velikonoční dílny, dospělé ukázky aranžování jarních dekorací. Vystoupení folklorních souborů a lidových muzik začnou po oba dny úderem 15. hodiny: v sobotu to bude pásmo jarních lidových zvyků a tanců v podání dětského folklorního souboru Úsměv, souboru Vrtek, seniorského folklorního souboru Ischias z Opavy a cimbálobé muziky Gizdi. V neděli se představí cimbálové muziky Základní umělecké školy v Háji ve Slezsku, dětský folklorní soubor Malá Odra a cimbálovka Konopjan.