Porubské Sdílko opět oživí Hlavní třídu v květnu 2018

3/5 2017

Unikátní pop-up expozici Sdílko, která proměnila porubskou Hlavní třídu v obchod, výstavu a kancelář v jednom mohli Porubané poprvé navštívit na konci loňského léta. Prosklené výstavní kontejnery se na porubský bulvár opět vrátí příští květen.

Porubské Sdílko opět oživí Hlavní třídu v květnu 2018

Sdílko. Foto: Michal Radecký

Sdílko, netradiční expozici na Hlavní třídě loni v několika prosklených kontejnerech představila na pět desítek lokálních prodejců, výrobců nebo designérů. Ti předvedli své nevšední výrobky nebo služby, prostor dostaly ale i spolky nebo neziskovky, které se chtěly pochlubit svou aktivitou na veřejnosti. Návštěvníci si mohli po celou dobu na místě prohlédnout stálou výstavu věnující se veřejnému prostoru v Porubě nebo si dát něco dobrého ve speciální „sdílkovské“ kavárně.

Protože se tato jednorázová „pop-up“ akce setkala u Porubanů se zájmem, rozhodl se městský obvod Poruba připravit druhý ročník. „Hlavní třída během loňského Sdílka opravdu ožila. Jsem velmi ráda, že můžu Porubany pozvat na druhý ročník této netradiční expozice, který plánujeme v termínu 10. až 31. května příštího roku. Rok a půl je ideální doba pro to, abychom opět představili zajímavé nové vystavující jak z Poruby, tak i celého kraje,“ uvedla místostarostka Zuzana Bajgarová.

Zájemci o účast z řad vystavovatelů se mohou již nyní předběžně registrovat prostřednictvím webového formuláře na webu www.sdilkoporuba.cz.