Příběh z protidrogového vlaku na školáky zapůsobil

26/5 2017

Žáci 6. až 9. tříd porubských základních škol na jaře navštívili Revolution Train, který upozorňuje na nebezpečí drog. Své dojmy a pocity žáci zachytili ve výtvarných pracích a esejích. Ty nejzajímavější si můžou zájemci prohlédnout v prostoru před pokladnami v hypermarketu Globus na Opavské ulici.

Příběh z protidrogového vlaku na školáky zapůsobil

Z výstavy v hypermarketu Globus. Foto: ÚMOb Poruba

Na přelomu března a dubna navštívili porubští žáci druhého stupně základních škol protidrogový vlak, ve kterém se díky příběhu i reálným kulisám dozvěděli, kam až může člověka dovést drogová závislost.

Akce Revolution Train se setkala s velmi kladným ohlasem jak u dětí a jejich rodičů, tak u pedagogů a školních metodiků prevence. Ti s žáky s tímto tématem dále pracovali a výsledkem je prezentace, která odráží bezprostřední dojmy dětí a jejich pocity po návštěvě expozice v protidrogovém vlaku. Ohlasů nám přišlo opravdu hodně a nebylo lehké z nich vybrat ty nejpůsobivější. Na čtyřech výstavních panelech jsou ke zhlédnuté jak slohové práce jednotlivců, tak i například nápadité výtvarné koláže třídních kolektivů a fotografie. Jsme rádi, že dojmy dětí nezůstanou zapomenuty, ale že se o ně můžeme podělit s ostatními," uvedl místostarosta Petr Zábojník s tím, že výstava bude v hypermarketu Globus k vidění do konce letních prázdnin.