Třetí ročník letního kina zahájila francouzská komedie

22/6 2017

Asi tisícovku diváků přilákalo první promítání letošního letního kina, které dávalo francouzskou komedii Co jsme komu udělali? Porubské filmové léto nabídne v příštích měsících snímky, které si vybrali sami Porubané.

Třetí ročník letního kina zahájila francouzská komedie

První promítání letošního kina navštívila tisícovka diváků. Foto: Jiří Birke

Druhé filmové promítání Porubského filmového léta 26. července od 21.15 hodin na louce ve Francouzské ulici přinese pokračování rodinného animovaného filmu. Hotel Transylvánie 2 znovu otevře příběh o upířím majiteli hotelu Draculovi a jeho rodině a přátelích. Pro pohodlnější zážitek se bude film promítat s českým dabingem.

Třetí promítání přinese 9. srpna od 20.45 hodin český snímek Perfect Days – I ženy mají své dny. Příběh, často uváděný na divadelních jevištích, zpracovala do filmové podoby režisérka Alice Nellis. Sleduje aktivní čtyřicátnici, která touží po dítěti, a život ji proto čas od času uvádí do komediálních situací.

Závěrečné promítání letního kina se uskuteční 6. září na hřišti základní školy na ulici Ivana Sekaniny. Před filmem se ještě od 19.30 hodin bude promítat pro malé diváky. Ti velcí budou potom moci zhlédnout vítězný snímek z kategorie hudební film, kterým se stalo Tančím, abych žil s Antoniem Banderasem v hlavní roli.

Aktuální informace o letním kinu budou postupně zveřejňovány na webu https://poruba.ostrava.cz/ a facebookovém profilu www.facebook.com/moporuba. Kompletní program všech promítání v Ostravě je zveřejněn na www.flokostrava.cz.

Projekt je realizován s finanční podporou statutárního města Ostravy.

logo Ostravy