Týden zdraví si můžete užít i v Porubě

2/6 2017

Ostrava hostí ve dnech 13. až 15. června 2017  6. ministerskou konferenci Světové zdravotnické organizace (World Health Organization). A součástí bude i celá řada doprovodných akcí, které se uskuteční v celém kraji.

Týden zdraví si můžete užít i v Porubě

Týden zdraví je součástí 6. ministerské konference Světové zdravotnické organizace, kterou bude hostit Ostrava. Od 11 do 18. června se v celém kraji uskuteční celá řada akcí – od zdravotního testování, přes přednášky, debaty, tvůrčí dílny, dny otevřených dveří až po možnost sportovního vyžití.

A ani Poruba nezůstane stranou. Týden zdraví bude směřován na Havlíčkovo náměstí, kde si lidé budou moci 15. června ověřit svůj zdravotní stav a také si zasportovat. Od 10 do 17 hodin bude k dispozici sanitka a informační stan Českého červeného kříže. Můžete si v něm nechat změřit tlak, podívat se, jak se správně resuscituje, a dozvíte se spoustu dalších věcí. A pokud si chcete zaběhat pod vedením profesionálního trenéra, máte možnost od 17 hodin. Ale kapacita je omezená, takže pokud o běh nechcete přijít, registrujte se na  https://tydenzdravi.ostrava.cz, kde najdete i všechny další informace o týdnu zdraví.