Zveme vás na piknik s arboristou

1/6 2017

Už podruhé – 7. června – budete mít možnost setkat se s arboristou Jiřím Poulíkem. Zatímco na podzim jsme s ním vyrazili na procházku, tentokrát vás zveme na piknik.

Zveme vás na piknik s arboristou

Jedním z lidí, kteří nezaujatě a emocemi nezatíženě hodnotí stav porubských stromů a keřů, je Jiří Poulík z rosické firmy Safe Trees. Lidem, kteří se touto (a obdobnou) činností zabývají, se říká arboristé. Všichni, které zajímá, jak a podle čeho se hodnotí stav stromů, mají šanci vyslechnout přesvědčivé, zajímavé až fascinující a fundované vyprávění člověka, který zná stromy v obvodě jako málokdo, ve středu 7. června od 17 hodin. Na rozdíl od dynamické podzimní procházky s arboristou vás tentokrát zveme na pohodový piknik. Potkáme se v Zámeckém parku na prostranství poblíž památného stromu.

 

 

Kdo je arborista?
Arborista je odborník v oboru péče o dřeviny rostoucí mimo les, vyhledávaný zejména pro speciální zásahy na dřevinách. Vzhledem k rozmanitosti zásahů nezbytně potřebuje znalosti z dendrologie, fytopatologie, fyziologie, mechaniky a pedologie (půdyznalství). Dále je nutná znalost příslušné legislativy, bezpečnosti práce a správního řádu. Typickou náplní práce arboristy jsou také pěstební a stabilizační opatření (odborný řez, instalace vázání korun apod.), rizikové kácení, ale také výsadba dřevin, ochrana stromů při stavební činnosti nebo hodnocení stavu jednotlivých stromů.

Zdroj: Wikipedie