Poruba přivítá Mezinárodní sportovní hry seniorů

18/8 2017

Už pošestnácté se v úterý 22. srpna uskuteční Mezinárodní hry seniorů, které už popáté na svém území přivítá městský obvod Poruba. Sportovci ze tří zemí se utkají v pěti disciplínách.

Poruba přivítá Mezinárodní sportovní hry seniorů

Jednou ze sportovních disciplín mezinárodních her je i tenis. Foto: archiv ÚMOb Poruba

Mezinárodních sportovních her seniorů se každoročně od roku 2002 účastní dříve narození sportovci z Poruby, XIII. obvodu Budapešť a městského obvodu Košice-Jih. A v pořadatelství se pravidelně střídají. Letos připadlo tato milá povinnost na Porubu, kde se hry uskuteční už popáté (2004, 2008, 2011, 2014 a 2017).

Každý obvod reprezentuje osmnáct sportovců, kteří se v úterý 22. srpna utkají v tenise, plavání, stolním tenise, šipkách a bowlingu. „Jsem rád, že porubští senioři mají o sport veliký zájem. Každoročně jsme díky tomu schopni postavit velmi silnou reprezentaci našeho obvodu, která změří své síly s výběry Košic a Budapešti. Věřím, že si všichni akci užijí a především se i pobaví. Smyslem akce totiž není jen sportovní klání. Je to i společenská událost a na úterní večer jsme pro seniory připravili kulturní program,“ uvedl starosta Petr Mihálik.

Mezinárodní sportovní hry se konají od roku 2002, kdy se první ročník uskutečnil v Košicích. Letošní ročník je šestnáctý a v minulosti se akce zúčastnily i celky z Chorvatska a Polska.