Umění a věda v areálu VŠB-TUO

31/8 2017

Fakulta elektrotechniky a informatiky (FEI) VŠB-TUO se už potřetí rozhodla spojit vědu a umění a na 7. září připravila v areálu univerzity na ulici 17. listopadu festival Art & Science.

Umění a věda v areálu VŠB-TUO

„Fakulta elektrotechniky a informatiky patří k nejvyhledávanějším. Inovativní technologie hrají klíčovou roli v budoucnosti celého regionu a absolvování technicky zaměřeného studia je prvním krokem k bezproblémovému uplatnění a úspěšné kariéře,“ říká rektor VŠB-TUO Václav Snášel.

FEI přiblíží příchozím svou činnost a návštěvníci se mohou těšit nejen na ukázky moderní diagnostiky a terapie, systému pro rozpoznávání SPZ automobilu nebo měření teploty pomocí termokamery, ale budou si moci postavit a naprogramovat i vlastní robotické vozidlo. Se zajímavými ukázkami svých aktivit se představí také Fakulta bezpečnostního inženýrství, Fakulta strojní, Fakulta stavební a Fakulta metalurgie a materiálového inženýrství.

Na příchozí čekají rovněž soutěže a vystoupení známých kapel, jako jsou kapely Mirai, Rock & Roll Band Marcela Woodmana a MIG 21.

Více o programu festivalu na www.artandscience.cz nebo na facebooku  https://www.facebook.com/artandscienceostrava/?fref=ts.