Rekonstrukci haly Sokola Pustkovec už nic nebrání

4/9 2017

Sportovní hala Sokola Pustkovec sloužila nejenom sportovcům ale i dětem ze Základní školy Josefa Valčíka. Kvůli špatnému technickému stavu musejí děti ze školy už rok cvičit jinde. Dnešním podpisem memoranda mezi městskými obvody Poruba, Pustkovec a Sokolem Pustkovec se podařilo udělat poslední krok na cestě k rekonstrukci haly.

Rekonstrukci haly Sokola Pustkovec už nic nebrání

Podpis memoranda. Foto: ÚMOb Poruba

Sportovní hala v Pustkovci má už více než čtyřicet let a logicky si zaslouží rekonstrukci. Sokol Pustkovec, který ji vlastní, si ale tak nákladnou akci nemůže dovolit. Proto došlo k jednání mezi Sokolem, městskými obvody Poruba a Pustkovec a statutárním městem Ostrava, jak situaci řešit. Výsledkem je, že Sokol Pustkovec předá halu městu, to ji opraví a svěří městskému obvodu Pustkovec do správy.

V pondělí 4. září 2017 podepsali zástupci městských obvodů Poruba a Pustkovec a Sokola Pustkovec Memorandum o vzájemné spolupráci a podpoře při převodu a rekonstrukci sportovní haly, kterým odstranili poslední překážku na cestě k rekonstrukci.

„Podpis memoranda byl posledním krokem, který si od nás vyžádalo město Ostrava, aby mohlo dojít k rekonstrukci. Vyjádřili jsme souhlas s tím, že opravenou halu předá město Pustkovci a zavázali jsme se, že přilehlá základní škola ji bude využívat a zároveň se městský obvod Pustkovec zavázal halu škole poskytnout,“ uvedl místostarosta Petr Zábojník, který dokument podepsal za Porubu.

Mezitím musejí děti ze Základní školy Josefa Valčíka využívat jiných prostor, především ve Střední škole prof. Zdeňka Matějčka či v Základní škole Jana Šoupala. „Tato situace není komfortní a děti musejí za hodinami tělocviku dojíždět. Jsem rád, že jsme se nakonec domluvili a rekonstrukci haly už nic nebrání. Pokud půjde vše hladce, tak na začátku či v průběhu příštího školního roku by žáci mohli halu opět využívat,“ dodal Petr Zábojník.