Zájmové kluby i kroužky přijímají nové členy

1/9 2017

Porubské organizace zahájily začátkem školního roku zápisy do zájmových kurzů pro děti i dospělé. V nabídce jsou výtvarné, hudební i sportovní kurzy, taneční, nechybí ani kroužky specializované.

Zájmové kluby i kroužky přijímají nové členy

Ilustrační foto: archiv ÚMOb Poruba

Sportovci z klubu Atletika Poruba přijmou mezi sebe nové členy od pěti let věku. Zápis nových dětí bude probíhat během dne otevřených dveří, který se koná 6. září od 15 do 18 hodin ve sportovním areálu škol na Porubské ulici. Bližší informace na www.atletikaporuba.cz.

Nábor nových členů pořádají také Mažoretky Elité Ostrava. Děvčata od tří do 17 let můžete přihlásit 9. a 11. září od 16 hodin v základní škole na Dětské ulici. Více na www.eliteostrava.cz.

Jestli máte pohybově nadané dítě, které baví tanec, můžete ho zapsat do tanečního klubu. Taneční studio Ostrava pořádá pro děti od čtyř let konkurz 12. září od 16 do 18 hodin ve Středisku turistiky na ulici Bohuslava Martinů. Od října se do kurzů tance mohou hlásit i dospělí. Podrobnosti na tel. č. 603 872 168.

Od 18. do 21. září můžete navštívit všechna střediska Domu dětí a mládeže na ulicích M. Majerové, Polská i v Plesné. Od 14 do 18 hodin zde získáte informace o kroužcích a budete mít možnost si činnosti v některých kroužcích i vyzkoušet. Více na www.ddmporuba.cz.

Nové členy do taneční složky hledá Slezský soubor Heleny Salichové. Máte-li rádi lidové písně a tance i tradice, přijďte 21. září v 19 hodin do budovy E (dv. č. 132) vysokoškolských kolejí v Porubě na zkoušku souboru. Bližší informace na www.sshs.cz.

Nábor do Tenisové školy Luďka Kubáně se bude konat 2. října od 16 hodin v areálu TK Kubáň ve Slavíkově ulici. Zvány jsou děti od pěti do osmi let. Trénuje se dvakrát týdně hodinu, v létě i v zimě. Podrobnosti o náboru najdete na www.teniskuban.cz.

Zájmové kroužky nabízejí i střediska turistiky a přírodovědců (www.svc-korunka.cz) a další porubské organizace.