Svět fantazie z kostek podruhé

18/1 2018

Málokteré pokračování bývá stejně úspěšné jako první díl. Ale my jsme skálopevně přesvědčeni, že druhý ročník výstavy Svět fantazie z kostek, který se bude konat 24. a 25. března, bude veleúspěšný!

Svět fantazie z kostek podruhé

Ilustrační foto: archiv ÚMOb Poruba

Díky loňskému obrovskému zájmu se interaktivní expozice s modely postavenými z kostiček proslulé stavebnice Lego letos přestěhuje do větších prostor: bude se konat v základní škole na Dětské ulici. Také tentokrát budou k vidění jak statické modely Lego z různých sérií od Dupla po Technic, tak originální stavby vzniklé z barevných kostiček díky fantazii svých tvůrců. Malí i velcí se budou moci potěšit například třemi pohyblivými kostičkovými kolejišti, z nichž jedno – o rozměrech 8x 2,5 metru – patří k největším v republice! Samozřejmě nebudou chybět zmenšeniny známých staveb, včetně porubských nebo ostravských. První den, 24. března, bude svět fantazie přístupný od 9 do 19 hodin, druhý den, 25. března, od 9 do 16 hodin. Vstupné je 20 korun na osobu nebo 50 korun pro celou rodinu.

Po dobu výstavy bude možné parkovat ve středovém pásu Hlavní třídy. Pořadatelé však doporučují, aby lidé přijeli spíše městskou hromadnou dopravou, kterou je škola velmi dobře dostupná – jak od zastávek tramvají, tak od autobusů.

Více informací hledejte na www.facebook.com/moporuba.