Dětská hřiště po zimě ožila

19/4 2018

Se začátkem dubna se začal měnit písek ve všech porubských pískovištích. Nejprve se odstraní stará vrstva, pískoviště se vyčistí a dosype novým pískem.

Dětská hřiště po zimě ožila

Ilustrační foto: archiv ÚMOb Poruba

„Písek se mění jednou ročně. Jsou to desítky tun materiálu, pískoviště jsou různě velká. V Porubě jich dlouhodobě máme mezi 130 a 150 – každý rok se některá zruší a přibudou jiná,“ uvedl místostarosta Dalibor Malík. K tomu je podle něj ještě třeba připočítat další pískoviště v zahradách porubských mateřských a základních škol.

Na hřiště se již vrátily sedáky na houpačky, které byly na zimu uskladněny. Zároveň zaměstnanci údržby porubského úřadu kontrolují dětská zařízení a drobné vady hned opravují. Současně se dělají každoroční revize hřišť. Odborná firma kontroluje, zda jsou hrací prvky kompletní, neodlomily se do ostrých hran, zda se mezi komponenty nevytvořily mezery, kam by děti mohly strčit prsty a poranit se. Každé dětské zařízení – včetně hřišť workoutových – má svoji revizi. „Podle revizní zprávy menší opravy udělají naši pracovníci. Větší, jako jsou třeba výměny ráhen nebo řetězů na zavěšení houpaček, zvládne firma Hřiště pod květinou, která v Porubě vyhrála soutěž na budování nových dětských hřišť,“ doplnil místostarosta.