Přihlašte svůj návrh do Zelené Porubě

27/4 2018

Vy to vymyslíte, my to uskutečníme. To je v krátkosti princip projektu participativního rozpočtu Zelená Porubě, který právě vstupuje do třetího ročníku.

Přihlašte svůj návrh do Zelené Porubě

Pítko je symbolem prvního ročníku. A váš návrh se může stát symbolem ročníku třetího. Foto: Jiří Birke

Máte nápad, čím byste zpříjemnili život v Porubě svým známým, kamarádům a sousedům? Jste ochotni investovat trochu energie a zabojovat za něho? Od 1. května až do 30. června můžete své ,vychytávky‘, které zlepší veřejný prostor, přihlašovat do projektu Zelená Porubě. Nápady mohou přihlásit jednotlivci starší 15 let s bydlištěm v Porubě. A letos poprvé také neziskovky a příspěvkové organizace, které v obvodu působí.

Rozpočet na jeden návrh může dosahovat maximálně 700 tisíc korun – to proto, aby se dostalo na více návrhů. Na vaše nápady letos Poruba vyčlenila 1,5 milionu korun, stejně jako v loňském roce. Návrhy, které uspějí v listopadovém hlasování samotných Porubanů, městský obvod v roce 2019 uskuteční. Pokud si chcete předem ověřit, zda má váš nápad šanci, můžete se spojit s koordinátorkou projektu Sabinou Dudovou (kontakty níže).

Veškeré návrhy z premiérového ročníku se loni podařilo uskutečnit. Pracovat se nyní začíná i na úspěšných návrzích z roku 2017 – začaly už například práce na úpravách povrchů dopravního hřiště u mateřské školy na Ukrajinské ulici.

Více informací a především jednoduchý návod, jak návrh přihlásit, najdete na webu www.zelenaporube.cz.

Kontakty
koordinátorka projektu Sabina Dudová
e-mail:
telefon:
599 480 916, 720 735 317

www.poruba.ostrava.cz
www.zelenaporube.cz
www.facebook.com/zelenaporube