Odpoledne s armádou, kouzla, hudbu i otevřený kostel, to vše najdete v Porubě v pátek 25. května

21/5 2018

V aule VŠB-TUO se 25. května koná kulturně-charitativní akce Ostrava se baví, areál Arrows Ostrava nabízí Army Day a kostel sv. Mikuláše se otevře příchozím během celorepublikové akce Noc kostelů.

Odpoledne s armádou, kouzla, hudbu i otevřený kostel, to vše najdete v Porubě v pátek 25. května

Kostel sv. Mikuláše se v pátek 25. května otevře veřejnosti. Foto: archiv ÚMOb Poruba

Kouzla a triky s mýdlovými bublinami, vystoupení kouzelníka či skupiny Hodiny, to je něco málo z programu kulturně-charitativní akce Ostrava se baví, která se koná 25. května od 16 hodin v aule VŠB-TUO na ulici 17. listopadu. Programem bude příchozí provázet moderátor Jirka Jekl.

V 17 hodin začíná v areálu SK SB Arrows Ostrava na Průběžné ulici Den s Armádou ČR. Návštěvníci se mohou těšit na ukázku současné i historické vojenské techniky, připraveny jsou ukázky palných zbraní a představeno bude několik druhů střelnic. V 19 hodin na program naváže extraligový zápas v baseballu, ve kterém se střetnou ostravští hráči se Skokany Olomouc.

Kostel sv. Mikuláše na nábřeží SPB se v 18 hodin otevře veřejnosti. V 18 hodin začne mší, pokračovat bude soutěžní hrou pro děti i dospělé, ve 21 hodin čeká na účastníky Křížová cesta v meditační zahradě. Od 19 do 23 hodin bude v době mezi vystoupeními přístupný interiér kostela, včetně půdy a věže. Více na https://www.nockostelu.cz/kostel/315/.