Pomůžete s úklidem letního kina?

23/5 2018

Po dvaadvaceti letech se bude v letním kině Amfi v areálu DK Poklad opět promítat. Ve čtvrtek 31. května se zde uskuteční projekce filmu Woodyho Allena Annie Hall v originálním znění s českými titulky. V amfiteátru nyní probíhají úpravy, s finálním úklidem může pomoci i veřejnost, a to v sobotu 26. května od 9 hodin.

Pomůžete s úklidem letního kina?

Úpravy v areálu amfiteátru. Foto: Martin Otipka

Porubský amfiteátr vznikl před padesáti lety, poslední filmová sezóna zde proběhla v roce 1996. V následujících letech zde kulturní dům pořádal koncerty či divadelní představení, od filmového poslání areálu však bylo upuštěno.

V současné době se amfiteátr připravuje, aby se v něm mohlo promítat. Opravují se lavičky, osvětlení, uklízí okolí... Obnovenou premiéru bude mít areál 31. května, kdy v něm jako součást festivalu Ostrava Kamera Oko budou dávat film Annie Hall. Jako letní kino pak začne areál sloužit o prázdninách. Na základě hlasování občanů, které se uskutečnilo na webu i facebookovém profilu Poruby od 1. do 14. května, se bude v amfiteátru promítat 25. července od 21.30 hodin česká komedie Na samotě u lesa. Na 3. srpna společnost Akord  & Poklad plánuje oslavy, kterými si amfiteátr připomene padesát let své existence. Promítat by se mohl film Černý tulipán s Alainem Delonem v hlavní roli, který zde viděli první návštěvníci "Amfiku" 3. srpna 1968.

Pomoci s úpravou a úklidem amfiteátru může 26. května od 9 hodin i veřejnost v rámci akce Ukliď si svůj letňák. Více informací na https://www.facebook.com/events/1878255808893339/