Labyrint emocí v radniční galerii

27/6 2018

V pondělí 2. července představí Galerie na schodech ÚMOb Poruba grafiky výtvarníka Pavla Opartyho. Vernisáž výstavy nazvané Labyrint emocí začíná v obřadní síni radnice v 17 hodin.

Labyrint emocí v radniční galerii

Bohumínský rodák Pavel Oparty se věnuje malování od roku 2003. Postupem času se začal zabývat i grafikou a fotografováním. Při tvorbě svých děl se inspiruje hudbou či přírodou, ale zachycuje také lidi kolem sebe a rád maluje osobnosti z oblasti hudby a filmu. Nakreslil například portrét Lídy Baarové, Adiny Mandlové, Vlasty Buriana, americké hvězdy pop-music 80. let Taylor Dayne, německé popové zpěvačky Sandry, zpěváků Freddieho Mercuryho a Michaela Jacksona nebo americké herečky Marcii Cross.

Kromě tvorby, kterou prezentuje na svých autorských výstavách, vytváří také obrazy a snímky na objednávku podle přání klientů.

Výstava Labyrint emocí představuje jeho grafiky z posledních let i práce z kalendáře Zodiac 2018. Abstrakce vytvořil autor pomocí počítačového grafického programu, při tvorbě portrétů zkombinoval klasickou malbu či kresbu s prací v počítači. „Hlavním pilířem této kombinované techniky je především ručně malovaný nebo kreslený obraz, který dál rozvíjím na základě své fantazie,“ uvádí Pavel Oparty.

Výstava, jejíž zahájení se uskuteční v pondělí 2. července v 17 hodin, potrvá do 16. srpna a lze ji navštívit každý všední den od 8 do 12 hodin, v pondělí a ve středu také od 13 do 17 hodin.