Soutěž stmelila seniory, děti i hendikepované

1/6 2018

Dvaadvacet družstev složených vždy z žáka třetí třídy, seniora a hendikepovaného se na Den dětí utkalo v deseti disciplínách na zahradě domu s pečovatelskou službou na ulici I. Sekaniny.

Soutěž stmelila seniory, děti i hendikepované

Jednou ze soutěžních disciplín byla hra Mölkky. Foto: Archiv ÚMOb Poruba

 Týmy soutěžily například ve hře Mölkky (dřevěným kolíkem shazovaly rozestavěné očíslované kolíky), skládaly puzzle, řešily hlavolamy nebo „stavěly“ čínskou zeď.

„Atmosféra na akci je vždycky příjemná a rádi se setkáváme s hendikepovanými i s dětmi. Navíc, disciplíny jsou každý rok jiné, takže si pokaždé vyzkoušíme něco nového,“ uvedli účastnící se senioři.

Na soutěž se těšily i děti. „Paní vychovatelka nám říkala, že nás čeká deset disciplín… A ty nakonec nebyly moc těžké,“ řekla třeťačka Anežka z vítězného družstva a přitom pochválila své dva spoluhráče. „Oba byli moc šikovní…“

Senior-junior-hendikepiáda se poprvé uskutečnila v roce 2008. V prvních dvou ročnících soutěžily týmy složené ze seniorů a dětí, od roku 2010 se přidali lidé s mentálním a tělesným hendikepem. Jedenáctý ročník soutěže pořádala školní družina při Základní škole, Porubská 832, společně s Centrem sociálních služeb Poruba pod záštitou městského obvodu Poruba.

logo