Výstava stojí za zhlédnutí, píše studentka

15/6 2018

"Příjemný zážitek" a "rozhodně stojí za zhlédnutí". To jsou charakteristiky výstavy v Galerii na schodech, jak je popsala studentka Tereza Bartusková.

Výstava stojí za zhlédnutí, píše studentka

Výstava v Galerii na schodech Foto: archiv ÚMOb Poruba

"V Galerii na schodech jsem navštívila vernisáž výstavy obrazů s názvem Barevný svět. Tato akce se jako vždy konala na Úřadě městského obvodu Poruba a přinesla nejen krásný umělecký zážitek ze samotné výstavy, ale i z vystoupení žáků základní umělecké školy Josefa Valčíka, kteří návštěvníky potěšili krásnou hudbou. Příjemnou změnou byla krátká beseda s autorkou Jeanette Janečkovou, která na vernisáži představila své dvě knihy.

Díla v Galerii na schodech vystavuje výtvarná skupina Kruh. Společenství amatérských malířů funguje již od roku 2011. Jejími zakládajícími členkami se staly Helena Freislerová, Alfia Procházková a Jana Pavelková. Jejich rozdílné zkušenosti s výtvarným uměním se projevují na dílech samotných, a to jen v tom nejlepším slova smyslu. Každá z autorek vzbudila živost svého díla především pestrostí barev a pozitivními náměty, které zanechaly stejně pozitivní dojem. Nejčastěji jsme mohli obdivovat různě zobrazenou krajinu, ale také například květiny či ohromující západy slunce. To vše bylo vytvořeno především akrylovými či olejovými barvami."

Tereza Bartusková, Jazykové gymnázium P. Tigrida Ostrava-Poruba