Na Letní umělecké scéně v Porubě se představí stand-up comedy

18/7 2018

Letní umělecká scéna v Porubě je akce, která do veřejného prostoru přivádí kulturu. Letos je rozdělena na dvě části. První byla tzv. pop-upová.
(Pop-up přeloženo z angličtiny znamená, že se něco znenadání vynoří, objeví, vyskočí… V praxi se s tím setkáváte na počítačích – když se vám znenadání před stránkou, kterou sledujete, zobrazí jiná, třeba s reklamou.)

Na Letní umělecké scéně v Porubě se představí stand-up comedy

Seskupení HumorOva Foto: facebook HumorOva

Pop-up vystoupení se minulý týden znenadání objevovala na různých místech Poruby: tu na Alšově náměstí, kde folk-pop-rockově zahráli ostravští Sousedé, tu v pasáži Galerie Dukla, kde improvizoval hráč na elektrickou kytaru Martin Dytko, tu se na vozovně rozezpíval písničkář Václav Fajfr, tu to na prostranství u Duhy hudebně rozbalilo duo Chickaletta. Pátečním pop-folkovým vystoupením zpěvačky, která si říká Kaczi, skončila první část akce nazvané Letní umělecká scéna v Porubě. Nyní přichází druhá, která představí další umělce – ale o nich už lidé dostali vědět předem. Prvním vystoupením této části letní umělecké scény bude stand-up komedie seskupení HumorOva, na které Porubané mohou přijít 19. července v 19 hodin do atria u nové auly VŠB-TUO. Vstup je volný.
Za nepříznivého počasí se vystoupení přesune do auly do místnosti NA2.

Seskupení HumorOva tvoří čtveřice Pavel Javorek, Ondřej Mahdal, Josef Chládek a Michal Woska. Tvrdí o sobě, že jsou první stand-up comedy skupina v Ostravě. A co že to stand-up comedy je? Tento druh humoru můžete znát třeba z televizního pořadu Na stojáka. „Děláme si legraci z běžných životních situací, které vidíme z jiného úhlu pohledu. Jedno je však jisté – stand-up nás baví a lidé se smějí,“ říkají členové HumorOva.

Další představení 

26. 7., 19.00   Acustrio Václava Fajfra – koncert                              Amfi, areál DK Poklad 
2. 8., 19.00     improvizační divadlo All Imp – Letní improshow       nádvoří Zámku Poruba
9. 8., 19.00     Jiří Foltýn Variable Band – koncert                            Alšovo náměstí

Změna programu vyhrazena! V případě nepřízně počasí bude akce přesunuta na náhradní termín. Projekt podpořilo statutární město Ostrava.

logo Ostravy