"Amfik" slaví padesátiny

31/7 2018

V letním kině Amfi v areálu DK Poklad na ulici Matěje Kopeckého začne v pátek 3. srpna oslava 50. výročí otevření tohoto amfiteátru. V 19 hodin zahájí slavnost filmové hity v podání muzikantského tria Bratři Galiové & friends, poté se návštěvníci dozvědí něco málo z historie tohoto kulturního stánku a na 21. hodinu pak organizátoři připravili projekci filmu Černý tulipán s Alainem Delonem v hlavní roli.

"Amfik" slaví padesátiny

V letním kinu Amfi se už letos promítalo. Foto: Jiří Birke

V srpnu uplyne 50 let od otevření letního kina v Porubě. „Tuto výjimečnou událost je možno oslavit hned několikrát v rámci Amfi Festu. Na den přesně – to je 3. srpna – se odehraje „retro“ promítání. Na dobových promítacích strojích se bude promítat také úplně stejný film jako před padesáti lety: Černý tulipán s Alainem Delonem v hlavní roli,“ uvádí jednatelka společnosti Akord & Poklad Darina Daňková.

Promítání filmů bude pokračovat i o víkendu. V sobotu 4. srpna to bude film pro celou rodinu Coco a v neděli snímek Jana a Zdeňka Svěrákových Po strništi bos. „Závěr srpna bude v letním kině patřit koncertům a divadlům. Na vyprodaný koncert Jarka Nohavici naváže 30. srpna divadelní představení Jistě, pane premiére Divadla Bez zábradlí s Karlem Heřmánkem v hlavní roli, o den později nastoupí Divadlo Radka Brzobohatého s komedií Parfém v podezření s Janou Švandovou, Valerií Zawadskou a dalšími oblíbenými herci. První zářijovou sobotu se s prázdninami přijde rozloučit Hopsalín se svým programem pro děti,“ říká Darina Daňková.

Amfiteátr byl znovu zprovozněn díky základním opravám a úpravám. Městský obvod ve spolupráci se společností Akord & Poklad zajistil opravu laviček, elektřinu a osvětlení i úklid okolí.

Pořady v areálu letního kina


* v případě nepříznivého počasí se představení uskuteční v Domě kultury Akord v Ostravě-Zábřehu od 20.30 hodin

Více informací na dkpoklad.cz nebo www.facebook.com/dkpoklad.