Poruba žije akcemi i v létě

3/8 2018

Koncerty, folklorní festival, in-line bruslení, cyklistický závod nebo filmová promítání a divadlo. To jsou akce, které si lidé mohou v srpnu užít na různých místech Poruby.

Poruba žije akcemi i v létě

Už ve čtvrtek 2. srpna se odehrála na nádvoří porubského zámku letní improvizační show v podání ostravské skupiny All Imp. Představení bylo součástí Letní umělecké scény v Porubě.

Letní kino Amfi oslaví v pátek 3. srpna padesát let. Od 19 hodin budou hrát Bratři Galiové & Friends filmové hity a v 21 hodin se na dobových promítacích strojích bude promítat francouzský film Černý tulipán s Alainem Delonem v hlavní roli.  

Oslavy kina Amfi budou pokračovat i o víkendu. V sobotu 4. srpna zde budou od 20.30 hodin dávat rodinný animovaný film Coco a v neděli 5. srpna snímek Jana a Zdeňka Svěrákových Po strništi bos. Začíná rovněž v 20.30 hodin.

Letní uměleckou scénu v Porubě zakončí ve čtvrtek 9. srpna koncert na Alšově náměstí. V 19 hodin zde vystoupí Jiří Foltýn Variable Band.

Folklorní soubory z různých koutů světa se sjedou do Ostravy třetí srpnový týden. Mezinárodní festival Folklor bez hranic bude hostit jeden den i Poruba. Tanečníci a hudebníci se návštěvníkům představí ve čtvrtek 16. srpna na prostranství u kruhového objezdu na Hlavní třídě. Koncert začíná v 16.30 hodin. Více na www.folklorbezhranic.cz.

Příznivci žlutých človíčků ve tvaru vajíčka v lacláčích a se šílenými brýlemi by si neměli nechat ujít třetí snímek Porubského letního kina – americký animovaný rodinný Já, padouch 3. Jeho projekce se uskuteční 22. srpna od 20.30 hodin na louce u Francouzské ulice. Vstup na promítání je zdarma.

Milovníci in-line bruslení se mohou 24. srpna od 18.30 do 22 hodin projet po Hlavní třídě. Večerní projížďka na jedinečném okruhu porubského bulváru bude mít tentokrát punc pomoci. Účastníci tříkilometrového závodu Srdce na kolečkách mohou podpořit nemocného Matýska. Další informace na stránkách www.srdcenakoleckach.cz.

Cyklistům bude Hlavní třída patřit 25. srpna, kdy se tady koná Memoriál Jana Veselého. Závodit se bude v kategoriích od nejmladších žáků a žákyň až po zkušené jezdce kategorie Elite a U 23, kteří musí zdolat 40 okruhů, tedy celkem100 km na silničním okruhu. Nebudou chybět ani kategorie open pro veřejnost. Více na www.memorialjv.cz.

Cyklistickým závodům bude předcházet start závodů koloběžek a charitativní jízda pro vydru Plaváčka. Bližší informace na www.bokolobkatym.cz.

Pro děti od tří do 12 let jsou na poslední prázdninové pondělí (27. srpna) připraveny závody na odrážedlech a koloběžkách v areálu Centra volného času na Vietnamské ulici. Registrace a rozdělení do soutěžních kategorií podle věku dětí a typu soutěžního vozítka začíná v 14.30 hodin v den konání akce. Závodníci musí mít s sebou vlastní „vozidlo“, ochrannou cyklistickou přilbu a chrániče. Akce se koná pouze za příznivého počasí. Více na tel. č. 599 480 592 (555) či 720 735 354 nebo na www.facebook.com/cvc1541.

Vystoupení šermířů, přípravy na taneční slavnost v době renesance a koncert Hradišťanu a Jiřího Pavlici, to vše bude na programu Zámeckých slavností, které budou 30. srpna od 16 hodin v areálu Zámku Poruba. Nebude chybět ani doprovodný program: kreativní dílny, jízdy na koních, face painting, lukostřelba, výstava historických fotografií zámku a jeho okolí aj. Více na www.zamekporuba.cz.

Závěr srpna bude v Letním kině Amfi patřit koncertu a divadlům. Na vyprodaný koncert Jarka Nohavici naváže 30. srpna divadelní představení Jistě, pane premiére Divadla Bez zábradlí s Karlem Heřmánkem v hlavní roli, o den později – 31. srpna – nastoupí Divadlo Radka Brzobohatého s komedií Parfém v podezření s Janou Švandovou, Valerií Zawadskou a dalšími oblíbenými herci. V případě nepříznivého počasí se představení uskuteční v Domě kultury Akord v Ostravě-Zábřehu.
Bližší informace na https://www.facebook.com/dkpoklad/ nebo www.dk-akord.cz.

Informace o jednotlivých akcích budou zveřejňovány na webu městského obvodu i na profilu www.facebook.com/moporuba.