Porubští školáci vyrazí na ozdravné pobyty

27/9 2018

Téměř sedm set žáků 1. stupně porubských základních škol v následujícím půlroce vyrazí na ozdravné pobyty. Celkem je pro ně připraveno osm turnusů. První začíná 15. října a poslední skončí v březnu příštího roku. Děti vyjedou do turistických středisek Malá Morávka v Jeseníkách a Tři Studně na Vysočině. Cílem projektu je prevence respiračních onemocnění u žáků 1. stupně základních škol městského obvodu Poruba a zlepšení jejich zdravotního stavu.

Porubští školáci vyrazí na ozdravné pobyty

Ilustrační foto: archiv ÚMOb Poruba

„Je důležité, aby děti v době, kdy jsou v Ostravě zhoršené rozptylové podmínky, mohly vyjet do přírody. Pobyty se uskuteční v lokalitách s vysokou kvalitou ovzduší a děti budou maximum času trávit na čerstvém vzduchu. Jsme rádi, že se nám opět podařilo získat peníze a stejně jako v minulosti mohou děti vyjet do přírody,“ uvedl místostarosta Petr Zábojník.

Náklady na ozdravné pobyty činí cca 3,6 mil. Kč. Moravskoslezský kraj poskytl dotaci ve výši 700 tis. Kč a částkou 1,3 mil. Kč ze svého Fondu životního prostředí se na jejich financování podílí městský obvod Poruba.

Projekt Ozdravné pobyty žáků porubských základních škol ve školním roce 2018/2019 logo MS krajevznikl za finanční podpory Moravskoslezského kraje.