Poruba má další podzemní kontejnery

15/11 2018

Už na dvanácti místech Poruby se odpad ukládá pod zem. Zmizely tak další nevzhledné popelnice, které bývají nedílnou součástí dvorů a ulic.

Poruba má další podzemní kontejnery

Podzemní kontejnery na ulici Bulharská. Foto: ÚMOb Poruba

Ve středu 14. listopadu byla dokončena čtyři nová místa, všechna na ulici Bulharská. Práce začaly v září a na každém z míst je pět zásobníků na směsný a separovaný odpad. Zhotovitelem byla společnost Vodostav Ostrava, které místa vybudovala za 4,1 milionů korun.

Práce na podzemních kontejnerech ale letos ještě nekončí. V těchto dnech společnost Vodostav Ostrava začala pracovat na rozšíření podzemních kontejnerů za Galerií Dukla na Hlavní třídě. Tam se kontejnery vybudovaly v první etapě a později se zjistilo, že jejich počet je nedostatečný. Proto přibydou dva zásobníky na směsný odpad. „Chtěli bychom obyvatele okolních domů požádat o trpělivost. Víme, že stavební práce komplikují průjezd a zabírají parkovací místa. Budeme se snažit udělat vše co nejrychleji a výsledkem by mělo být zlepšení a zkrášlení prostoru v okolí Galerii Dukla,“ uvedla Jana Klečková z odboru rozvoje obvodu Úřadu městského obvodu Poruba.

Podzemní kontejnery jsou moderním typem odpadového hospodářství. Kultivují veřejný prostor a vytvářejí příjemnější prostředí tím, že veškerý odpad se ukládá pod zem a nad zemí jsou pouze malé nerezové vstupy.